Wesele

Ślub, to chwila wyjątkowa, jedyna w swoim rodzaju i przełomowa. Zgodnie z Polską tradycją zwykle po Ślubie przychodzi czas na wesele. Z organizacyjnego punktu widzenia wesele to spore wyzwanie, a przygotowania mogą trwać rok, a nawet dłużej. O wielu rzeczach trzeba pamiętać i z wieloma trzeba sobie poradzić: ustalenie listy gości, zaproszenia, suknia ślubna, garnitur, obrączki ślubne, fryzjer, kosmetyczka etc. Aby dobrze wspominać to wyjątkowe wydarzenie trzeba zapanować nad organizacją ślubu oraz uroczystości weselnej. Aby uniknąć niepotrzebnego stresu warto z wyprzedzeniem zarezerwować sobie lokal na wesele. Im bliżej ślubu tym stres i nerwy są większe a to nie sprzyja dokonywaniu racjonalnych wyborów. Zapraszamy do zapoznania się z przykładowym menu na wesele, liczymy że będzie ono odpowiadało Państwa gustom. Oczywiście jest to tylko przykładowe menu, dbając o Państwa satysfakcję każe menu możemy zmodyfikować do według życzeń i potrzeb.

 

Menu na Wesele

Powitanie tradycyjne chlebem i solą, lampka wina musującego

I CIEPŁY POSIŁEK:

Zupa 1 z prezentowanych do wyboru:

  • rosół
  • serowa

Mięsa – 4 z prezentowanych do wyboru:

  • Kotlet de volaille
  • Karkówka w sosie pieczarkowym
  • Zraziki tradycyjne
  • Pierś z serem feta i musem jabłkowym
  • Kotlet schabowy tradycyjny
  • Pierś po hawajsku (pierś z kurczaka z ananasem zapiekana z serem)
  • Zraziki mielone z pieczarkami

Dodatki 2 z prezentowanych do wyboru:

  • Ziemniaki z wody
  • Ryż w sosie śmietanowo – ziołowym
  • Frytki

Surówki 3 z prezentowanych do wyboru:

  • Buraczki
  • Kapusta pekińska z kukurydzą na słodko
  • Wiosenna z sosem greckim
  • Marchewka z jabłkiem
  • Surówka z białej kapusty

II CIEPŁY POSIŁEK

Potrawy 3 do wyboru z prezentowanych:

  • Tradycyjny bigos
  • Kaczka na kapuście modrej
  • Cygaro Churchilla (pierś z kurczaka zawijana z mięsem mielonym i pieczarkami panierowana)
  • Schabowy grillowany z farszem zapiekany z serem
  • Kieszonka Baltazara (pierś z kurczaka faszerowana serem mozarella, boczkiem zapiekana w pomidorach)
  • Barszcz z pasztecikiem

III CIEPŁY POSIŁEK

Potrawy 1 do wyboru z prezentowanych:

  • Żurek staropolski
  • Flaczki wołowe

PRZEKĄSKI

Sałatki 2 z prezentowanych do wyboru:

  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros
  • Sałatka z tortellini
  • Chińska sałatka z makaronem
  • Tradycyjna jarzynowa
  • Śledzik w oleju lub/i w śmietanie
  • Schab/kurczak nadziewany
  • Ryba po grecku
  • Tatar wołowy
  • Jajko faszerowane
  • Galaretka drobiowa
  • Pomidory z mozzarellą i sosem ziołowym

DODATKI BEZ OGRANICZEŃ

  • kawa i herbata
  • pieczywo
  • sosy zimne
  • woda niegazowana

DODATKOWE ATRAKCJE

  • strojenie sali
  • stół staropolski (wędliny wędzone, ogórki małosolne lub kiszone, chleb wiejski, smalec)

OPCJE DODATKOWE

  • ciasta
  • napoje chłodzące
  • wódka but. 0,5 l
  • owoce 1 patera
  • indyk pieczony w całości lub szynka pieczona w całości

Istnieje możliwość organizacji „poprawin” – cena do uzgodnienia.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY